Monta si fatarea la Bulldog

Monta si fatarea la Bulldog

Înainte de a lua decizia de a avea pui, citește standardul rasei.
Daca după ce ai citit standardul și consideri ca femela sau masculul tău este perfect, mai citește-l o dată. Și daca ajungi la aceeași concluzie, felicitări, ai primul bulldog perfect din istorie! Lăsând gluma la o parte, este o responsabilitate imensă de a te asigura ca atunci când ai pui, materialul genetic pe care aceștia il primesc și pe care îl vor transmite mai departe, este calitativ.

Bulldogul tău NU trebuie sa fie părinte.

Este decizia ta exclusivă de a avea pui.
În ciuda unor sfaturi pe care mulți veterinari le dau, cum ca ar fi bine ca femela să aibă măcar un rând de pui, susținem cu tărie ideea că a avea pui nu determină o calitatea mai buna a vieții ulterioare a mamei. În ceea ce privește vârsta, recomandăm ca femela trebuie să aibă minimum 18 luni la momentul montei.

Mulți proprietari de masculi se gândesc la satisfacția sexuala a „băiețelului” lor. Trebuie să ii dezamăgim și pe aceștia spunându-le ca bulldogul montează artificial în marea majoritate a cazurilor, astfel încât „evenimentul” este total lipsit de romantism, într-un cabinet veterinar, cu ajutorul personalului de specialitate și in lipsa unui contact fizic direct cu femela.

Si daca totusi ne dorim pui:

Dacă nu te-am descurajat, asigura-te că ambii părinți au certificat pedigree și drept de montă.
În Romania este ilegal să înmulțești câini fără pedigree. Ambii părinți trebuie să aibă analize și teste de sănătate efectuate înainte de montă. Găsește un veterinar cu experiență care să poată fi disponibil oricând în cazuri de urgență. Fătarea se face cel mai frecvent prin cezariană, așa încât consulta-te cu medicul veterinar referitor la monitorizarea din timpul gestației și cu procedurile care se impun la o operație de cezariană. Întrucât puii de bulldog sunt foarte vulnerabili în primele 21 zile de viața, asigura-te ca poți beneficia de sfaturile unui crescător cu experiența, care te poate îndruma la nevoie. Asigura-te ca ai resurse financiare, emoționale, de timp și de efort pentru a asigura cele necesare femelei și puilor. Nu uita ca ești responsabil și pentru a le asigura puilor stăpâni responsabili.

Cart
  • No products in the cart.