Coada tip buzunar la Bulldog sau pocket tail

Coada tip buzunar la Bulldog sau pocket tail

O coada tip buzunar este o coada care ascunde „o  mică peșteră” plasata sub coada unui buldog.

Mulți proprietari noi de Bulldogi nici măcar nu știu că există, cu excepția cazului în care devine o problemă.

Toți Buldogii au buzunare la coadă?

Nu. Mulți buldogi nu au deloc buzunare la coadă, dar este mai frecvent ca buldogii englezi și francezi să aibă unul decât să nu aibă unul. Pentru a afla, va trebui sa palpati, să simțiți la baza cozii și să vedeți dacă există spațiu acolo, spatiu care să nu vadă lumina zilei. Cățeii nu se nasc întotdeauna cu o coadă tip buzunar. La unele rase (cum ar fi francezii), s-ar putea să nu se dezvolte până la șase luni.

poza coada buzunar

După cum se arată în fotografie, buzunarul cozii este direct sub coadă, dar deasupra anusului. Dacă Bulldog-ul tău nu are buzunar la coadă, tot ce vei simți este baza cozii. Bulldogii cu coadă tirbuson sau dreapta (o coada dorita) sunt de obicei cei norocoși care nu au deloc buzunare la coadă. O coadă tirbuson sau dreapta este o coadă care este prinsa drept si rareori este lipita de partea dorsala a cainelui.

Îngrijirea cozii tip buzunar

Este important să păstrați buzunarul din spatele cozii curat și uscat. Dacă ceva intră în acesta coada de tip buzunar, în special daca este un buzunar adânc, acesta este locul perfect pentru a fi infestat cu fungi sau bacterii. Este un loc întunecat și umed și poate deveni literalmente o problemă peste noapte.

Dacă îl curățați și apare orice culoare, ceva crește acolo. Asadar, daca dupa ce l-ati sters observati pe servetel culori ca: verde cenușiu, maro închis / roșcat și galben portocaliu trebuie instituit tratament neaparat.

Cel mai important lucru în timpul curățării unei cozi tip buzunar este sa o mențineți uscata. Cel mai bine este să folosiți un produs de curățare cu un agent de uscare și nu ar trebui să curățați niciodată buzunarul din coadă doar cu șervețele pentru bebeluși sau cu o cârpă umedă, decat daca uscati foarte bine zona dupa acest procedeu. Umiditatea este mediul prielnic pentru a creste numarul de bacterii si fungi.

 

Cart
  • No products in the cart.